گزارشی از رونمایی آلبوم "عاشق کشی"

آلبوم موسیقی و کتاب پارتیتور ˝مجلس عاشقکشی˝، به آهنگسازی احمدرضا اسماعیلی روز گذشته با حضور احمدرضا اسماعیلی, مهران پورمندان, سروش ریاضی ,مهران روحانی و لوریس چکنواریان، در شهر کتاب فرشته رونمایی شد.
مراسم با سخنزانی سروش ریاضی -مدیر نشر موسیقی ارغنون- آغاز گردید.وی از نیاز به خلق چنین آثاری گفت ؛هرچند که دایرة مخاطبان آن، خاص باشد. همچنین تلاش و جدیّت خالق جوان این اثر را ستود.
پس از آن احمدرضا اسماعیلی آهنگساز این اثر رسید. وی گفت: درسال ۱۳۸۹، فرایند نگارش "مجلس عاشق کشی" به پایان رسید اما اجرای آن در زمستان۱۳۹۲ به اتمام رسیده است. خلق از این دست اثری را از دورة نوجوانی در ذهن داشتهام، امّا آنچه که چنین کاری را رقم زد، بیتکیه به آموختههای آکادمیک میسر نمینمود. پس از فرآیند نگارش، یکی از دوستان مرا یاری داد، تا بتوانیم اجرای این نتنوشته را با ارکسترسمفونیک ملی اوکراین داشته باشیم؛ چرا که پارتیتور این اثر برای یک ارکستربزرگ نوشته شده بود و ما در ایران امکان ضبط آن را نداشتیم.
وی اضافه کرد: ارکسترتوانست، تا ۸۰ درصد رضایت من را تامین کند. به هر روی، اثر نواخته شد، و به همت نشر موسیقی ارغنون این روزها آمادة انتشار است. امّا دربارة نام این کار "مجلس عاشقکشی"، نگاهی به گذشتههای دور تاریخی در خاطرم نقش بسته است، از مجلس به صلیب کشیدن عیسی، تا دار زدن حلاج، یا مجلس سهرابکشی و.... در واقع مجلس عاشق کشی دید غمخوارانهای دارد که خود را به زمان و مکان محدود نمیکند.
او در قسمتی دیگر از سخنان خود ابراز امیدواری کرد که انتشار پارتیتور آثار در کنار پخش خود موسیقی نواخته شده به عنوان یک فرهنگ درآید؛ چرا که بسیاری از آثار ارزشمند و قدیمی ما در ایران فاقد آن است.
مهران پورمندان - موسیقی دان - در ادامه گفت: خلق و انتشار آثار کلاسیک خود نوعی عاشق کشی است. چرا که دارای ریسک بسیار بالایی میباشد. این خصلت نسل جدید موسیقی ماست که در تولید کالای هنری یک کار خاص و بدون سفارش و سانسور را به انجام برساند.
پس از آن فیلم مستندی که از فرآیند تولید این اثر آماده شده بود، به نمایش درآمد.
لوریس چکناواریان هم شجاعت اسماعیلی در نگارش چنین اثری را ستودند، و از اینکه، جوانی ایرانی به چنین اعتماد به نفسی دست یافته است، ابراز خرسندی نمودند.در انتها مونا طاهریان، یکی از ساختههای اسماعیلی را با فلوت نواخت.